Over mij

De massage die ik aanbied is een combinatie van verschillende technieken en inzichten. Tijdens de voorbije 20 jaar ben ik als professioneel danser heel intensief met het lichaam bezig geweest.

Door verschillende fysieke trainingen, gaande van volleybal tot klassiek ballet en hedendaagse dans heb ik de voorbije 30 jaar aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om een doorgedreven kennis van het lichaam te hebben, hoe elke spiergroep zijn eigen functie invult en hoe iedere nieuwe benadering van bewegen het lichaam en de hersenen dwingt om anders met spieren om te gaan.

Randi De Vlieghe Randi
De Vlieghe, in twee woorden

Mijn interesse gaat als masseur dan ook in de eerste plaats uit naar directe manipulatie van de spieren ter behandeling van fysieke klachten, (over)belasting en algemene vermoeidheid. De klassieke Zweedse en Californische massage sluiten naast sportmassage het meest aan bij deze benadering. Daar heb ik me intensief in geschoold.

Daarnaast heb ik me door een persoonlijke ervaring heel erg verdiept in het mechanisme van ons stress systeem en de capaciteit van het menselijk lichaam om zichzelf te genezen en optimaal te recupereren wanneer de natuurlijke ontspanning van het lichaam in rust gerespecteerd wordt. En dan kom je als masseur automatisch in contact met technieken als reflexologie en cranio sacrale behandeling.

Deze technieken stellen mij in staat om naast de directe behandeling van een fysieke klacht de cliënt in een diepere ontspanning te brengen waardoor bepaalde onevenwichten in het lichaam op langere termijn terug in balans gebracht kunnen worden.

De combinatie van westerse massagetechnieken en de meer holistische benadering van het lijf, stelt mij als masseur in staat om een behandeling persoonlijk af te stemmen op de noden van de cliënt en niet alleen oppervlakkige klachten te behandelen.